Zërat Magjik, Zemrat me Fuqi: Dhuroni për Misionin e Korit Siparantum 

Shkruan: Shqipe Malushi

Imagjinoni të jeni pjesë e një udhëtimi të jashtëzakonshëm, ku një vend europian i vogël kapërceu shtypjen, varfërinë dhe luftën, dhe doli më i fortë se kurrë. Vizualizoni një grup individësh të ri pasionant, të mbushur me ëndrra për të eksploruar botën dhe për të ndarë talentet e tyre me të gjithë. Ata dëshirojnë të shihen, të dëgjohen dhe të ndriçojnë fortë.

Për afër tetë viteve, Kori Siparantum, i përbërë nga 52 këngëtarë të përkushtuar, ka punuar pa ndërprerje në një bazë vullnetare për të ngritur zërin e tyre për paqe. Ata përpiqen të ndërtojnë marrëdhënie të reja, të inkurajojnë bashkëpunime, të pasurojnë kulturën, të ofrojnë mundësi për të rinjtë dhe të tregojnë Kosovën me krenari të paimagjinueshme. Muzika e tyre ka dekoruar skenat më prestigjioze të botës, duke siguruar që Kosova të dëgjohet dhe të shihet, përtej kufijve.

Por misioni i tyre shtrihet përtej performancave. Kori Siparantum synon të shërojë zemrat e njerëzve, të riparojë plagët e luftës dhe të ruajë trashëgiminë kulturore njëherë të bukur. Ata janë personifikimi i rezistencës dhe unitetit.

Sot, ju ftojmë të na bashkoheni në mbështetjen e Korit Siparantum, ylli ndritur i skenës muzikore të Kosovës. Themeluar në vitin 2017 nga një grup i ndryshuar individësh që ndanin një ëndërr të përbashkët, kori ynë personifikon gëzimin e këndimit, bashkëpunimit dhe miqësisë. Përkushtimi i tyre i pandalshëm i ka mundësuar atyre të përfaqësojnë kulturën e pasur të Kosovës në skenën globale.

Nën udhëheqjen e dirigjentit frymëzues, Memli Kelmendit, Kori Siparantum ka mahnitur audiencat në Gjermani, Portugal, Francë, Zvicër, Itali, Belgjikë, Kroaci, Slloveni, Maqedoni Veriore, Shqipëri dhe shumë vende të tjera. Talentin dhe përkushtimin e tyre i kanë sjellë katër medalje të arta, duke i shtuar pasurisë kombëtare të Kosovës.

Duke mbështetur Korin Siparantum, ju jo vetëm që po përkrahni fuqinë e muzikës për të shëruar dhe unifikuar, por gjithashtu po kontribuoni në rritjen dhe zhvillimin e trashëgimisë kulturore të gjallë të Kosovës. Së bashku, le të ndihmojmë këta këngëtarë të rinj të jashtëzakonshëm të vazhdojnë udhëtimin e tyre të mrekullueshëm, duke frymëzuar shpresë, duke festuar diversitetin dhe duke sjellë gëzim audiencave në të gjithë botën

Dhuroni sot dhe bëhuni pjesë e diçkaje të jashtëzakonshme. Bashkohuni me ne në inkurajimin e paqes, festimin e kulturës dhe fuqizimin e rinisë së Kosovës përmes melodive magjike të Korit Siparantum. Së bashku, mund të krijojmë një të ardhme më të ndritshme.

Dhe tani, Kori Siparantum po pret një mundësi të jashtëzakonshme! Ata kanë marrë një ftesë prestigjioze për të marrë pjesë në Lojërat Botërore të Korëve të 12-ta të vitit 2023, që do të mbahen nga 3-13 korrik 2023, në Gangneung, Republiken e Kores. Ky është një rast për të rinjtë talentuar të Kosovës të ndriçojnë në skenën globale, të përfshihen në muzikën botërore, të krijohen lidhje të reja dhe të tregojnë me krenari kulturën dhe aspiratat e vendit të tyre.

Megjithatë, rruga drejt fitores nuk është pa sfida. Ne kemi nevojë për ndihmën tuaj për të bërë këtë udhëtim të mundur për Korin Siparantum. Së bashku, mund të sigurojmë mbështetjen që ata kanë nevojë për të garuar në Lojërat Botërore të Koreve dhe të sjellin një medalje tjetër në shtëpi, duke hapur dyert për botën për të zbuluar Kosovën dhe talentet e shkëlqyera të rinj që po formojnë të ardhmen e vendit të tyre.

Qëllimi ynë është të mbledhim 40,000 për të mbuluar shpenzimet e nevojshme:

Tarifat e vizave për 27 anëtarët e korit: 1,080€

Ushqimi për 27 anëtarët e korit gjatë ngjarjes: 6,750€

Transporti nga Aeroporti i Seulit në Gangneung/Gangwon: 1,000€

Biletat e fluturimit për 15 anëtarët e korit: 28,000€

Asnjë shumë nuk është shumë e vogël, dhe kontributi juaj do të ketë një ndikim të rëndësishëm. Duke dhuruar, ju po ndihmoni Korin Siparantum të përfaqësojë Kosovën në këtë konkurs prestigjioz. Le të bashkohemi dhe të krijojmë mundësi të pafundme për të rinjtë tanë të ngriten dhe të suksesshëm. Bashkohuni me ne në mbështetjen e Korit Siparantum në këtë udhëtim të pafund. Së bashku, mund të bëjmë ëndrrat e tyre të bëhen realitet. Mbështetja juaj e pandërprerë vlerësohet shumë.

Për të realizuar këtë ëndërr, ne kemi nevojë për përkrahjen tuaj. Donacionet tuaja janë thelbësore për të bërë këtë ëndërr realitet.

Beneficiary: SIPARANTUM CHOIR 

Bank name: NLB BANK 

Bank account: XK05 1706 0016 0008 8587 

Bank code: NLPRXKPR 

IBAN: XK05 1706 0016 0008 8587 

Swift Code:NLPRXKPR 

Bashkohuni me ne në fuqizimin e këtyre artistëve të talentuar duke dhuruar sot. Mund të na kontaktoni në info@siparantumchoir.com për të marrë pjesë në këtë përpjekje. 

LOJËRAT BOTËRORE TË KORËVE TË 12-ta Korriku 3 – 13, 2023 Gangneung/Gangwon, Republika e Koreas

https://www.interkultur.com/events/world-choir-games/gangneung-2023/

PROMO

https://www.youtube.com/watch?v=D5ArS-b-Evo

Ju falënderojmë për mirëkuptimin dhe mirënjohjen tuaj të madhe.

Me dashuri dhe mirënjohje,

Shqipe Malushi

Support the Siparantum Choir’s Journey to the World Choir Games, Republic of Korea 2023

The Siparantum Choir proudly announces participation in the prestigious World Choir Games, the world’s largest choral competition. Representing their country for the second time, they continue to build upon their previous success.

In the World Choir Games 2021, the Siparantum Choir showcased exceptional talent, triumphantly claiming the title in the “Musica Contemporanea” category.

After a one-year delay, the World Choir Games will return to Korea in 2023, with Gangneung chosen as the host city. This marks the second time a Korean city has been selected for this esteemed event.

As the Siparantum Choir prepares to grace the stage again, they bring a rich legacy of excellence and a dedication to showcasing the beauty of choral music worldwide. To support their journey, the choir seeks donations to make this dream a reality.

Join us in empowering these talented artists by contributing today. Contact us at info@siparantumchoir.com to make a difference. Thank you for your generosity.

Every donation, big or small, helps us keep the music alive in our choir.

Beneficiary: SIPARANTUM CHOIR 

Bank name: NLB BANK 

Bank account: XK05 1706 0016 0008 8587 

Bank code: NLPRXKPR 

IBAN: XK05 1706 0016 0008 8587 

Swift Code:NLPRXKPR 

[Click for the video]

“Spectacular Debut: Siparantum Choir’s Mesmerizing Concert Leaves a Lasting Impression”

On Saturday, May 20th, at 8:00 PM, the premiere concert by the Siparantum choir took place at “Jusuf Gervalla” Cinema. The concert was attended by numerous art enthusiasts who had the opportunity to experience the performance, which has been acclaimed as one of the best in the group’s six-year history. We extend our gratitude to all those who have supported our journey.

Click here for the video:

Video made by www.zgjerohu.com

The Unforgettable Performance of Siparantum Choir at #ReMusicaFestival

We had an unforgettable night in Pristina at the #ReMusicaFestival. The Siparantum choir showcased months of hard work to an audience that truly appreciates our art. It was an honor to share our passion with such a supportive and loving crowd. Our members’ dedication and collaboration shone brightly, resulting in an exceptional performance. We extend our heartfelt thanks to our tireless choir members for their instrumental role in our success. Join us on our artistic journey and experience the magic we create together.

Photo: Rrahman Osmani / ReMusicaFestival

Experience the Magic of Siparantum Choir’s Premiere Concert at Cinema Jusuf Gervalla in Peje

We are thrilled to announce the premiere concert of the Siparantum Choir, the most prominent choir in Kosovo’s music scene. This is an exciting opportunity to witness this exceptional ensemble and experience an unforgettable night of music.

Featuring some of the region’s most talented singers and musicians, the Siparantum Choir will deliver a stunning performance of choral music that will leave you breathless.

Don’t miss your chance to be a part of this premiere performance. Join us on May 20th at 8:00 PM at Kinema Jusuf Gervalla in Peje and witness the magic of the Siparantum Choir.